CLUB BELGE DU BEAUCERON

URCSH / KKUSH n°665

BELGISCHE BEAUCERONCLUB


FR - NL

Lid worden

Welkom op de website van BeauceronclubIn uitvoering van de maatregelen opgelegd door de Federale Overheid deelt het Bestuur van de VdA vzw het volgende mee:


alle evenementen/wedstrijden (inclusief BH testen, Soc testen,…) worden afgeschaft (annuleren in MYKKUSH door de betrokken club);
clubs met een horeca uitbating mogen deze niet openen;
trainingen/cursussen en vergaderingen worden afgelast.
Deze maatregelen gelden vanaf vrijdag 13 maart 2020 24:00 hr tot en met vrijdag 3 april 2400 Hr en voor gans België.
Bij vragen mag men altijd het Algemeen Secretariaat contacteren.

05-07-2020 40e Rasspeciale @ Wezemaal
Mr de Gids Jan (Nl)(T) & Mme Marie- Josée Melchior (Lux) (R)

Koninklijke Kynologische Unie St-Hubertus
Algemeen Secretaris VdA/Secrétaire-Général AdD: Laurent Johnny
Mysterieuze ziekte onder honden in Noorwegen
In Noorwegen heerst er sinds 20 augustus een mysterieuze ziekte onder honden. Meer dan 100 honden kregen ernstige bloederige diarree en een aantal is al overleden, de meesten overleven de ziekte blijkbaar wel en knappen goed op met de juiste behandeling. Wat de oorzaak van de aandoening is, is nog onduidelijk.
De symptomen zijn niet uniek: bloederige diarree en braken. Bij het merendeel van de overleden en onderzochte dieren is de bacterie Providencia Alcalifaciens gevonden. Dit is een bacterie die veel voorkomt, ook bij de mens, het is dan ook nog niet duidelijk of deze de problemen veroorzaakt. Wat de incubatietijd is, of het infectueus is enz. is allemaal nog niet bekend.
De Noorse Kennelclub plaatst regelmatig updates op haar website. Tot nu zijn er nog geen gelijke ziektegevallen gemeld in de buurlanden zoals Zweden, Denemarken of Finland. In Noorwegen werd in huishoudens met meerdere hoonden vaak maar één ziek. Contact met een andere hond, zelfs als deze ziek is, hoeft dus niet tot besmetting te leiden, toch adviseert men om uit te gaan van een infectueuze aandoening en het contact tussen honden te bepreken/voorkomen. Noorse hondeneigenaren worden aangeraden om niet naar internationale evenementen te gaan en deelnemers aan wereldkampioenschappen werden terug getrokken.
In België is het aan de organisatoren van Kynologische evenementen om de risico’s in te schatten. Uitsluiting van honden uit Noorwegen beperkt uiteraard de risico’s. Er is geen enkele aanduiding dat de ziekte overgaat naar mensen.
Indien uw hond in contact is geweest met Noorse honden en/of met honden die in Noorwegen zijn geweest en bloederige diarree vertoont, is het sterk aan te raden om direct uw dierenarts te raadplegen.image2.JPG©BEAUCERONCLUB 2013